Tryg og Flyte inngår avtale

Tryg Forsikring inngår samarbeidsavtale for å forebygge drukningsulykker.
Direktør Espen Opedal i Tryg Forsikring. | Foto: Tryg Forsikring
Direktør Espen Opedal i Tryg Forsikring. | Foto: Tryg Forsikring

Tryg Forsikring og Flyte, paraplyorganisasjonen for drukningsforebygging, har tirsdag inngått en samarbeidsavtale for å styrke arbeidet med drukningsforebygging i Norge.

– Det er naturlig at vi inngår et samarbeid med Flyte da Tryg i over 70 år har hatt fokus på drukningsforebyggende tiltak, først og fremst med livbøyen vår hvor vi har satt ut over 55.000 langs sjø og vann over hele landet, sier direktør i Tryg, Espen Opedal.

– Men det er ikke nok, det er fremdeles altfor mange som drukner hvert år, og gjennom å være en aktiv bidragsyter i Flytes arbeid knyttet til drukningsforebygging kan vi sammen øke innsatsen som skal til for at færre skal drukne hvert år, legger han til.

Sertifisering

Flyt planlegger å lansere en sertifiseringsordning for vannsikre kommuner i Norge, der målet er at den skal inneholde en rekke kritierier som kommunene må oppfylle for å bli sertifisert som en vannsikker kommune. 

Og dette ønsker Tryg å være med på.

– Vi vil aktivt bidra til Flytes planer om en sertifiseringsordning for drukningsforebyggende tiltak i kommunene. Vi har eksempelvis levert over 400 livbøyer til Oslo, og mange kommuner landet rundt har rustet opp sikkerhetsutstyret langs havner og ved badeplasser der livbøyen vår fyller en viktig rolle ved å være tilgjengelig når ulykken er ute, sier Opedal.

– Siden 1952 har livbøyen bidratt til å redde anslagsvis over tusen mennesker fra å drukne, 14 personer årlig, og vi er ydmyke hver gang vi ser at den har bidratt til å redde liv, sier Opedal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også