If om «tingfier»: Kun én av fem tar slike bilder

Hvis en blir utsatt for brann, tyveri eller eiendelene forsvinner på annet uheldig vis vil «tingfier» gjøre etterarbeidet svært mye enklere. 
Kommunikasjonssjef i If Sigmund Clementzen oppfordrer alle til å ta «tingfier».
Kommunikasjonssjef i If Sigmund Clementzen oppfordrer alle til å ta «tingfier».
av TEST TEST

I løpet av de siste årene er gjenstander til en verdi for syv-åtte milliarder kroner årlig gått tapt i branner, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. I løpet av fjorårets første seks måneder ble det stjålet verdier for 161 millioner kroner. 

For å lettere huske hva som er gått tapt eller stjålet er «tingfie» et verdifullt hjelpemiddel. «Tingfie» er bilder eller videoer man tar av eiendelene sine, og da er spesielt ramme- og serienummer viktig å få med.

– Tingfier er bra. Dersom boligen skulle brenne ned til grunnen, gjør tingfiealbum som er lagret i dataskyen det mye enklere å lage handlelister for å kjøpe inn nye ting, sier kommunikasjonssjef i If Sigmund Clementz i en pressemelding.

Enklere å spore opp

Kun en av fem tar slike bilder og/eller video viser en undersøkelse If gjennomførte for noen år siden. Arbeidet for forsikringsselskapene vil dra stor nytte av at flere tar «tingfier». 

– Etter en brann må være skadeeksperter må ofte bidra med sin erfaring m hva som finner i norske boliger for at oversikten skal bli så fullstendig som mulig. Bilder eller videoer gjør det imidlertid raskt og enkelt å lage en liste i etterkant, sier Clementz 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også