Svakere teknisk resultat for Tryg-konsernet

I andre kvartal leverte Tryg et bedre resultat, men et svakere teknisk resultat med en nedgang på 261 millioner danske kroner. 
Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
av TEST TEST

Tryg Forsikring fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2023 på 1760 millioner danske kroner. Det er 261 ned fra 2021 millioner i samme periode året før.

Combined ratio ble 80,9 prosent i kvartalet, mot 78,7 prosent i samme periode i 2022. Økningen i combined ratio kom av ekstraordinære skader forårsaket av store hendelser og værforhold skriver danske finanswatch. 

Resultat før skatt endte på 1229 millioner danske kroner, opp fra 508 millioner i fjor. Utbyttet til aksjonærene i år øker med 30 øre per aksje, og ligger nå på 1,85 kroner per aksje. 

Premieinntektene i kvartalet ble 9200 millioner kroner, mot 9481 millioner året før. Det er en tilbakegang på knappe 300 millioner danske kroner. Nedgangen skyldes valutamotvind da Tryg tjener en del av sine penger i norske og svenske kroner. De to valutaene har svekket seg i forhold til den danske kronen, som Tryg rapporter regnskapstallene i, skriver danske Finanswatch. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også