Årelang skattesak avklart – Storebrand kan inntektsføre 440 millioner

Storebrand har de siste syv årene vært i en tvist med Skatteetaten. Tirsdag fikk de medhold i Skatteklagenemnda. 
Arkivbilde. Storebrands hovedkontor på Lysaker. | Foto: Pr/storebrand
Arkivbilde. Storebrands hovedkontor på Lysaker. | Foto: Pr/storebrand

Storebrand Livsforsikring har fått medhold i en sak i Skatteklagenemnda og kan føre en skatteinntekt på 440 millioner kroner i andre kvartal. Det skriver Storebrand i en børsmelding. 

Saken har sitt utspring i en uenighet med Skatteetaten for inntektsåret 2015, hvor Skatteetaten endret Storebrand skattefastsetting. Storebrand klaget på vedtaket og fikk tirsdag medhold i Skatteklagenemnda. 

Inntektsføringen vil påvirke solvensmarginen til Storebrand-konsernet med 1,6 prosent. 

Skatteetaten kan påklage vedtaket til domstolene innen 6 måneder. 

Ulik tolkning

Det har over flere år vært mange endringer i skattereglene for forsikringsselskaper. Storebrand og Skatteetaten har vært uenige i tolkningen av enkelte av de nye reglene. 

Også i 2022 fikk Storebrand delvis omgjort et tidligere vedtak fra Skatteetaten fra 2018 og kunne inntektsføre 770 millioner kroner i skatt. 

Saken fra 2015 gjaldt avvikling av et heleid datterselskap av Storebrand Livsforsikring hvor Storebrand mente de hadde et skattemessig tap på 6,5 milliarder kroner. Skatteetaten ga i 2018 Storebrand et varsel om at de mente mente tapsberegningen var for høy. Storebrand klaget på varselet samme år, men gjorde samtidig en avsetning på 1,6 milliarder i årsregnskapet for 2017 som ga en skatteeffekt på 400 millioner kroner. 

Partene har diskutert saken frem og tilbake siden, helt til gårsdagens vedtak i Skatteklagenemnda ga Storebrand medhold. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også