Gjensidige anker ikke «Ask-saken»

Gjensidige har besluttet å ikke anke saken de tapte mot 10 år gamle Ask Sørensen, av hensyn til familien. 
Illustrasjonsbilde. Gjensidige anker ikke dommen i «Ask-saken» av hensyn til familien, til tross for at de er uenige i rettens konklusjon. | Foto: Magnus Eidem
Illustrasjonsbilde. Gjensidige anker ikke dommen i «Ask-saken» av hensyn til familien, til tross for at de er uenige i rettens konklusjon. | Foto: Magnus Eidem

Sommeren 2019 fikk 10 år gamle Ask Sørensen et håndballmål i hodet under en sommercamp for barn. Han fikk store hodeskader etter ulykken. I løpet av de to neste årene henla politiet saken om hvem som var ansvarlig for ulykken to ganger og Asks foreldre gikk til sak mot Gjensidige som var forsikringsselskapet til arrangøren av sommercampen. 

Gjensidige ble kjent erstatningspliktige i søksmålet og besluttet i forrige uke å ikke anke beslutningen, til tross for at de ikke er enige i dommen fra tingretten. 

«Dette er en tragisk sak for alle involverte parter, og særlig for Ask. Vi er uenige i dommen, men har likevel valgt å ikke anke tingrettens avgjørelse da vi ikke ønsker å utsette familien og andre involverte for ytterligere belastning. Vi vil nå gå i dialog om en rask utmåling av erstatningen», skriver Gjensidige i en melding til familien, ifølge Østlandets blad.

Gjensidige ble av retten dømt til å betale 540 113 kroner til gutten, men partene skal sammen bli enige om endelig erstatningssum. Ask Sørensen fikk varig hjerneskade etter ulykken. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også