Norske Simplifai lanserer Forsikring GPT

Kunstig intelligens skreddersydd for forsikringsbransjen.
Norske Simplifai har lansert en egen generativ kunstig intelligens for forsikringsbransjen, som skal trenes på forsikringsdata. | Foto: Simplifai
Norske Simplifai har lansert en egen generativ kunstig intelligens for forsikringsbransjen, som skal trenes på forsikringsdata. | Foto: Simplifai

Norske Simplifai arrangerer nå et eget generativt AI-verktøy for forsikringsbransjen. InsuranceGPT skal trenes på forsikringsdata, og kunne tilpasses eksisterende økosystemer uten koding. 

I en pressemelding skriver Simplifai at selskapets large language model (LLM) er den første som har fått opplæring spesifikt på informasjon som er direkte relevant for forsikringssektoren.

Eika forsikring har valgt å være med i referansestyret sammen med Simplifai. Thomas Dinhoff Pedersen, direktør for teknologi og innsikt i Eika-gruppen, sier dette ikke er tiden for å havne på etterskudd i teknologiutviklingen. 

InsuranceGPT kan koblers til tredjepartsjenester som Salesforce og Hubspot, og henter informasjon fra forsikringsselskapenes egne systemer for skadebehandling og administrasjon.

Bård Myrstad, gründer i Simplifai, sier i pressemeldingen at en bransjespesifikk GPT trent på forsikringsdata er den eneste måten å oppveie risikoer rundt sikkerhet, datavern og nøyaktighet. 

Forsikringsselskapene som har takket ja til å være referansekunder på løsningen er Eika forsikring, DNN og Van Ameyde.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også