4 av 10 endrer ferieplaner på grunn av økonomi

Svak norsk krone og høy inflasjon gjør at 14 prosent av oss ender opp med å droppe feriereisen, viser fersk undersøkelse. 
ENDRING I FERIEPLANER: 44 prosent har endret årets ferieplaner som følge av den økonomiske situasjonen, forteller Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. | Foto: If
ENDRING I FERIEPLANER: 44 prosent har endret årets ferieplaner som følge av den økonomiske situasjonen, forteller Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. | Foto: If
av SYNNØVE PRYTZ BERSET

If har de siste ukene fått en rekke henvendelser fra kunder som spør om forsikringsselskapet dekker avbestillinger som følge av tøff økonomi. 

– Det overrasker oss derfor ikke at det bare er 40 prosent av de spurte i undersøkelsen som sier de vil reise som planlagt, sier kommunikasjonsdirektør i If Andrea Handeland i en pressemelding. 

Han legger for ordens til at forsikringen ikke dekker «kalde reiseføtter».

– Flere enn 4 av 10 (44 prosent) forteller at årets ferieplaner har blitt endret som følge av den økonomiske situasjonen. Den norske krona er svak, inflasjonen høy og de aller fleste har kjent på både dyr strøm og høye renter gjennom det siste året. 14 prosent svarer at de dropper hele feriereisen i år, fortsetter han.

Ifølge undersøkelsen, som er utført av YouGov på vegne av IF Europeiske Reiseforsikring, er det gruppene fra 50 år og oppover som vil reise mest slik de hadde planlagt. Det samme gjelder gruppen med høy inntekt på mer enn 700.000 kroner. I sistnevnte kategori er det også få som sier de vil droppe årets ferietur.

– Det vi ser er at en del yngre tenker alternativt. 4 av 10 mellom 18 og 29 år sier nemlig at de har valgt en rimeligere feriedestinasjon enn det som opprinnelig var planlagt. Ser vi på aldersgruppen fra 30-39 år, samt de som har yngre barn, forteller 20 prosent at de dropper årets feriereise på grunn av økonomi, sier Handeland, og legger til at reiseforsikringen blir enda viktigere i økonomisk krevende tider. 

– Inflasjonen har gjort at prisene på behandling på sykehus eller hos leger i utlandet har gått betydelig opp. Dessuten har tomme sengeplasser etter pandemien gjort at enkelte sykehus i utlandet overbehandler pasienter i sin jakt på ny profitt. Vi vet litt om hvilke det kan være greit å styre unna, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også