Gjensidige vil tjene 66 millioner kroner på bompengegebyr

Gjensidiges bompengeselskap Flyt, har fått tillatelse til å ta et månedlig gebyr for Autopass-brikkene.
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

Vegdirektoratet har konkludert med at Gjensidiges bompengeselskap Flyt kan ta et månedlig gebyr for bompengebrikkene, det skriver Motor. Flyt varsler at de vil ta fem kroner i månedlig gebyr for Autopass-brikken som bilister må ha i kjøretøyet for å få rabatter på bompasseringene. Med Flyts 1,1 millioner kunder, utgjør det 66 millioner kroner i året. Gebyret vil gå til administrasjon av bombrikke-selskapene.

– Vi er overbevist om at et beskjedent månedsgebyr er en bedre løsning enn et engangsgebyr, sier daglig leder i Flyt, Jahn Erik Stenhaug, til Motor.

Bombrikkeutstederne har til nå kunnet ta et depositum for Autopass-brikkene. Vegdirektoratet opplyser at også de andre bombrikkeutstederne, som Fremtind Service og Skyttelpass, kan innføre det nye gebyret.

– I begrunnelsen for vår vurdering har vi vist til at bompengereformen har medført at vi nå har fått kommersielle innkrevere. Det tilsier at utstederne må ha noe frihet til å innrette gebyrordningen slik de ønsker. Andre utstedere vil dermed også kunne innføre et månedlig gebyr, skriver Martin Berger Holm i Vegdirektoratet til Motor.

Ved utgangen av 2020 var det 2,8 millioner Autopass-kunder.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også