If Forsikrings vekst bremset av nybilsalg

If Forsikring måtte forholde seg til svakere nysalg av biler og økte erstatningsutbetalinger i 2022. 
Konsernsjef Morten Thorsrud i IF Insurance. | Foto: IF Forsikring
Konsernsjef Morten Thorsrud i IF Insurance. | Foto: IF Forsikring

If Forsikring Norge fikk et teknisk resultat i 2022 på 1875 millioner SEK. Det er 639 millioner ned fra 2514 millioner i 2021.

«Helårsresultatet er tynget av et svakt nybilsalg, fremfor alt i det svenske markedet. Problemet er ikke fallende etterspørsel, men midlertidig delemangel og forsyningsproblemer hos bilprodusentene», skriver If forsikring Norge i pressemeldingen. 

Combined ratio for fjerde kvartal ble 98,6 prosent, opp fra 90,6 prosent i samme periode i 2021. Combined ratio for året 2022 ble 89,8 prosent, mot 84,6 prosent i 2021. 

– Vi gledet oss til den «nye normalen». I stedet skulle året bli uvanlig turbulent og usikkert. Men If håndterer usikkerhet godt, og det er i turbulente tider verdien av forsikring blir mest synlig. If kom sterkt ut av pandemien og ble også styrket gjennom 2022, sier Ifs konsernsjef Morten Thorsrud i en pressemelding. 

Premieinntektene i kvartalet ble 4213 millioner SEK, mot 3800 millioner året før. Årsinntektene til den norske virksomheten endte på 18.935 millioner SEK mot 16.573 millioner i 2021. 

– Usikkerheten rundt hva fremtiden bringer er større enn den har vært på lenge, men i If er vi godt rustet til å hjelpe kundene våre. Det er i usikre tider at vår betydning som risikoekspert er aller viktigst, sier Morten Thorsrud. 

If Norge og If-konsernet deler bare utvalgte tall på kvartalsbasis og henviser til morselskapet Sampos kvartalsrapport for øvrig. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også