Kraftig resultatnedgang for Fremtind

– Økte skadekostnader og et tøft finansmarked har svekket resultatet vårt, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. 
LØNNSOMHETSSTYRING: – Vi har gjennom året fortsatt å jobbe systematisk med lønnsomhetsstyring, risikoseleksjon og kostnadseffektivitet i alle prosesser, på tross av uroen i omgivelsene våre, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind.
LØNNSOMHETSSTYRING: – Vi har gjennom året fortsatt å jobbe systematisk med lønnsomhetsstyring, risikoseleksjon og kostnadseffektivitet i alle prosesser, på tross av uroen i omgivelsene våre, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind.

Fremtind-konsernet leverte i 2022 et resultat før skatt på 1.078 millioner kroner, mot 3.085 millioner kroner året før. Resultatet fra forsikringsvirksomheten ble 1.263 millioner kroner, mot 2.457 millioner kroner i 2021.

For fjerde kvartal isolert ble resultat før skatt på 288 millioner kroner mot 677 samme kvartal i fjor, og forsikringsresultatet for kvartalet ble 135 millioner kroner mot 449 i fjor. 

Økte skadekostnader

Året startet og sluttet med store branner, og for øvrig er resultatet preget av stormer, flere storskader, økt skadenivå på bil og reise, og krevende finansmarkeder.

– Økte skadekostnader og et tøft finansmarked har svekket resultatet vårt, men den underliggende lønnsomheten er god og veksten er høyere enn i rekordåret 2021, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind i en pressemelding. 

Brutto skadeprosent endte på 65,4 prosent, mot 57,6 prosent året før. For øvrig har skadeprosent for reiseforsikring økt som forventet i takt med oppheving av koronarestriksjonene. Også for bilforsikring er skadeprosenten høyere enn året før, som følge av dyrere kaskoskader og noe høyere skadefrekvens, informerer selskapet. 

Skadeprosenten i fjerde kvartal isolert er påvirket av en industribrann på Lurøy og flere store boligbranner i desember. I sum er likevel skadeprosenten for husforsikring noe redusert fra året før, hovedsakelig på grunn av en mildere vinter med færre vinterrelaterte skader.

Har styrket samspillet med Sparebank 1 og DNB

Brutto kostnadsprosent endte på 24,7 prosent, mot 24,4 prosent året før. Sammen med skadeprosenten gir dette en combined ratio på 90 prosent, en økning på 7,9 prosentpoeng fra 2021. 

I fjerde kvartal isolert var skadeprosenten på 70,6 prosent og kostnadsprosenten på 25,1 prosent, hvilket gir en combined ratio på 95,6 prosent.

Bestandspremien i Fremtind økte i 2022 med 1050 millioner kroner. Dette tilsvarer en vekst på 7,7 prosent, mot 6 prosent i 2021. Veksten var 6,9 prosent på privatmarkedet og 13,8 prosent på bedriftsmarkedet. Bestandspremieveksten i fjerde kvartal isolert var 186 (224) millioner kroner. Ved utgangen av 2022 hadde selskapet en total bestandspremie på 14.664 millioner kroner.

– Samspillet med Sparebank 1 og DNB er ytterligere styrket gjennom året, og veksten innenfor hovedproduktene bil- og husforsikring er god hos begge distributørene. Samtidig har vi kommet godt i gang med salget av boligselgerforsikring gjennom bankenes eiendomsmeglere, forteller Grotmoll, og legger til at selskapet har styrket innsatsen innenfor mobilitet og bærekraft. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også