Må innføre kostbare tiltak for å hindre brann og få forsikring

Ottem Gjenvinning har satt i gang omfattende og kostbare tiltak for å hindre brann i sine anlegg. – Det er vanskelig å få forsikring, sier Torstein Ottem i Ottemgruppen.
TILTAK: Ottem Gjenvinning har blant annet installert varmesøkende kameraer som overvåker temperaturen på avfallet i mottakshallen. | Foto: NTB
TILTAK: Ottem Gjenvinning har blant annet installert varmesøkende kameraer som overvåker temperaturen på avfallet i mottakshallen. | Foto: NTB

Ottem Gjenvinning AS tar imot avfall fra alle husstander og fra bedrifter i Sunndal. Deretter sorterer de ut de ulike fraksjonene som de sender videre til godkjente mottakere rundt om i landet, skriver Aura Avis. Problemet er de skulte farene i form av små batterier som kan starte store branner om de ikke blir sortert ut. 

– Vi har vært nødt til å sette inn tiltak for å hindre brann ved mottaket, sier daglig leder i Ottemgruppen, Torstein Ottem, til Aura Avis.

Disse tiltakene har vært helt nødvendige for at gjenvinningsanlegget i det hele tatt skal få forsikring. 

Sikkerhetstiltakene innebærer blant annet varmesøkende kameraer som kontinuerlig overvåker temperaturen på avfallet i mottakshallen, slokketønner som de kaster brennende batteri i, forbud mot å levere restavfall i svarte sekker og mottakskontroll på alle lass som leveres hvor farlige fraksjoner sorteres ut og emballeres på riktig måte, forteller Ottem, og understreker at tiltakene har vært helt nødvendige for at gjenvinningsanlegget i det hele tatt skal få forsikring. 

– Det er vanskelig å få forsikring. Vi hadde ikke fått forsikring uten den store investeringen med kamera og vaktselskapet. Vi har strenge krav vi må følge hver dag, sier Ottem. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også