Mann må sone 30 dager bak murene for flere små forsikringsbedragerier

En mann meldte inn til forsikringsselskapet at brillene hans ble ødelagt fire ganger på noen få måneder – nå må han sone 30 dager i fengsel.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Berit Roald / NTB
Illustrasjonsfoto. | Foto: Berit Roald / NTB

En mann i 40-årene bosatt i Narvik kommune meldte inn til forsikringsselskapet at i løpet av en periode på noen få måneder, var brillene hans klemt i en bildør, overkjørt av en bil, et skap hadde ramlet over dem og mannen selv hadde rygget over brillene. Hvert «uhell» ble meldt inn til forsikringsselskapet og mannen fikk til sammen utbetalt nesten 30.000 kroner, det skriver lokaleavisen Fremover.

Forsikringsselskapet fattet mistanke og anmeldte forsikringsbedrageri. I Midtre Hålogaland tingrett ga mannen en uforbeholden tilståelse. Retten påpekte at beløpet var relativt lite, men at saken måtte ha avskrekkende effekt på andre. Derfor ble mannen dømt til 30 dager bak murene. I tillegg må han betale en bot på 10.000 kroner og en erstatning til forsikringsselskapet på litt over 40.000 kroner. Fremover oppgir ikke hvilke forsikringsselskap mannen svindlet.

Odin Forvaltning må møte i lagmannsretten etter å ha tilbakeholdt bonuser

Mann dømt for forsikringssvindel for å ha tegnet forsikring etter at skaden hadde skjedd

Politiet advarer mot ny svindelmetode

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også