Mann dømt for forsikringssvindel for å ha tegnet forsikring etter at skaden hadde skjedd

Gjensidige ble mistenksom da en 21 år gammel mann meldte inn en skade på bilen noen dager etter at forsikringen var tegnet. Nå er mannen dømt i tingretten.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

En 21 år gammel mann tegnet kaskoforsikring hos Gjensidige i mai 2020. En uke etter meldte han inn en skade på antenne, tak og bakskjerm etter at han kjørte inn i garasjen. Reparasjonen var beregnet til å koste rundt 21.000 kroner, det skriver Drammens Tidende.

Gjensidige gjorde noen undersøkelser fordi skaden kom så tett opp til tegningen av forsikringen. Forsikringsselskapet fant ut at det var bestilt og avbestilt taksering av samme type skader på bilen på et merkeverksted noen timer før forsikringen ble tegnet. Forsikringsselskapet anmeldte 21-åringen, og han ble tiltalt for forsikringsbedrageri. I tingretten fastholdt mannen at skaden skjedde etter at forsikringen var tegnet. Han forklarte at det var faren som hadde bestilt timen på merkeverkstedet fordi bilradioen var ødelagt. Videre forklarte han at verkstedet hadde misforstått faren fordi han hadde språkproblemer og at han derfor avbestilte timen.

Retten hadde ingen tillit til historien 21-åringen fortalte og dømte han for forsikringsbedrageri. Han slapp fengselstraff fordi saksbehandlingen i rettsapparatet har tatt over to år. I stedet fikk 21-åringen en bot på 18.000 kroner. Han har anket saken over bevisbedømmelsen.

Politiet advarer mot ny svindelmetode

If ba forsikringskunde anmelde knivran – nå er kunden dømt til fengsel

Tre personer tiltalt for grovt forsikringsbedrageri

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter