FinansWatch

Politiet advarer mot ny svindelmetode

Grooming heter den nye måten svindlere lurer til seg penger fra eldre på, det forklarer etterforskningsleder ved Bærum politistasjon.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Det er såkalt grooming som gjelder nå. Dette er en relativt ny måte å komme i posisjon for bedra eldre på, forklarer politioverbetjent og etterforskningsleder ved Bærum politistasjon, Dag Eirik Ekeli, til Budstikka.

Han forklarer avisen om hvordan svindlere gikk frem for å lure en mann i begynnelsen av 70-årene på Asker for 4,5 millioner kroner. Mannen ble påspandert kafébesøk i Oslo av noen fremmede menn, og at de deretter hadde reist hjem til ham for å ordne med ny kodebrikke. Mannen hadde verge og hans kort sperret for kreditt. Det ble redningen, men svindlerne forsøkte å ta opp to lån på henholdsvis 1,7 millioner kroner og 2,8 millioner kroner for å kjøpe en Mercedes og en Porsche.

En annen eldre mann i Oslo ble svindlet for 1,4 millioner kroner i august i år. Svindlerne hadde gjort en liten håndverker jobb for ham og mannen hadde fått tillitt til dem. De spurte der etter om et lån til å starte en bedrift, lånet gikk til å betale for en Mercedes.

– Bedragerne kommer ofte inn via en lovlig inngang, for eksempel en liten håndverkerjobb. Så skaper de et tillitsforhold til offeret, og da tar det ikke lang tid før penger forsvinner fra kontoen, sier Ekeli til Budstikka.

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Eldre bankkunder svindles oftest

Olga-saken: Den norske nøkkelpersonen fortsetter å svindle folk mens han venter på rettskraftig dom

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch