Odin Forvaltning må møte i lagmannsretten etter å ha tilbakeholdt bonuser

Oslo tingrett var enig med Odin Forvaltning om at de ikke trenger å holde utbetale bonuser til to tidligere ansatte. Nå møtes partene i Borgarting lagmannsrett.
Foto: PR / Odin Fonder
Foto: PR / Odin Fonder

I 2020 sa salgs- og markedsdirektør Martin Henrichsen og seniorforvalter Oddbjørn Dybvad opp stillingene sine i Odin Forvaltning. Noen måneder senere var begge med å starte det nye forvaltningsselskapet REQ Capital. De to mener Odin Forvaltning skylder dem bonuser for tiden de jobbet i selskapet og tidligere i år møttes partene i Oslo tingrett, det skriver Kapital.

I perioden 2017 til 2019 ble de to samlet tildelt bonuser på i overkant 10 millioner kroner. Halvparten av bonusene ble utbetalt umiddelbart, mens den resterende halvparten ble plassert i et av selskapets fond. Den sistnevnte halvparten skulle utbetales over fastsatte datoer over tre år. Odin Forvaltning viser til interne retningslinjer kun villig til å utbetale bonusene kun dersom det ble inngått en avtale om at de to ikke kunne drive konkurrerende virksomhet. Det har ikke vært aktuelt for Henrichsen og Dybvad. De to skal ikke ha hatt konkurranseklausuler i ansettelseskontraktene sine.

Dom ble avsagt i mars i år og Oslo tingrett var enig med Odin Forvaltning om at selskapet ikke trenger å utbetale bonusene. De tidligere ansatte ble dømt til å betale saksomkostningene på litt over 500.000 kroner. Saken er anket og kommer opp for Borgarting Lagmannsrett i januar.

Romsdal Sparebank får avvikle kundeforhold til bedriftskunde: – Vil kunne være til nytte for hele bransjen

Ly Forsikring tapte ankesak mot Codan

Odin får tilsynskritikk for prising til kundene

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også