Gjensidigestiftelsen slipper ekstra skatteregning på 256 millioner

Oslo Tingrett har gitt Gjensidigestiftelsen medhold i en ti år lang skattesak.
Ingrid Lorange overtok som leder for Gjensidigestiftelsen i februar i år. | Foto: Magnus Eidem (bakgrunn), Gjensidigestiftelsen (innfelt)
Ingrid Lorange overtok som leder for Gjensidigestiftelsen i februar i år. | Foto: Magnus Eidem (bakgrunn), Gjensidigestiftelsen (innfelt)

Gjensidigestiftelsen har hatt en lang tvist med Skatteetaten om en skatteregning på 256 millioner kroner. Nylig fikk Gjensidigestiftelsen medhold i Oslo Tingrett og slipper dermed den ekstra skatten, såfremt dommen blir stående, skriver Rett24.

– Det er en velskrevet og grundig dom. Vi er fornøyde med premissene, som vi mener tar opp alle de problemstillingene som ble reist under hovedforhandlingen, sier advokat Christian Galtung til Rett24.

Gjensidigestiftelsen tilkjennes også sakskostnader på 4,3 millioner kroner.

Saken har sitt utspring fra den gang Gjensidige Forsikring ble omorganisert og børsnotert. Gjensidige var tidligere et BA-selskap med begrenset ansvar. Da virksomheten ble et ASA ble Gjensidigestiftelsen eneste eier i ASA-selskapet og eiendeler overført. Ved børsnoteringen solgte stiftelsen omtrent 40 prosent av aksjene.

Men verdsettelsen av eiendelene til BA-selskapet, som ble overført til ASA-selskapet har vært det omstridte temaet. Gjensidige har hele tiden vært innefortstått med at transaksjonene utløste skatt.

Gjensidige deler ut 2,3 milliarder kroner i kundeutbytte 

SSB overrasket over premieinntektene til livsforsikringsselskapene: – Vi vet ikke hva som har skjedd 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også