Gjensidigestiftelsen vil møte Skatteetaten i retten - uenig om 256 millioner skattekroner

Gjensidigestiftelsen har klaget på verdsettelsen av en aksjepost stiftelsen ble tilført i 2010. Nå vil stiftelsen ha saken avklart i retten.
Arkivbilde. Direktør i Gjensidigestiftelsen, Unn Dehlen delte ut 36 brannbiler til norske brannetater i 2016. | Foto: Heiko Junge / NTB
Arkivbilde. Direktør i Gjensidigestiftelsen, Unn Dehlen delte ut 36 brannbiler til norske brannetater i 2016. | Foto: Heiko Junge / NTB

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og ble etablert i 2007. I forbindelse med børsnoteringen av Gjensidige Forsikring i 2010 ble Gjensidigestiftelsen midlertidig tildelt alle aksjene i Gjensidige Forsikring. Dermed oppstod det en tvist mellom stiftelsen og Skatteetaten om verdsettelsen av Gjensidige-aksjene stiftelsen ble tildelt.

Det resulterte i et skattekrav på 256 millioner kroner som Gjensidigestiftelsen ikke er enige i.

– Vi har betalt kravet for lenge siden, men hadde håpet på medhold i Skatteklagenemnda. Det fikk vi ikke og må reise ordinær sak i rettsapparatet, sier leder for eierstyring og administrasjon i Gjensidigestiftelsen, Rolf- Christian Solem til Finansavisen.

Skatteetaten og Gjensidigestiftelsen er uenige om hvordan man skal regne ut verdien av aksjene.

– Det er faglige uenigheter om hvilke metoder og modeller som skal benyttes ved en verdifastsettelse. Sentralskattekontoret for storkunder la andre verdier til grunn enn Gjensidige og deres rådgivere, sier Solem.

Storebrand er blant verdens mest bærekraftige selskaper

Nets fusjonerer med Nexi 

Saugestad: – Dette bygger vår posisjon som en nordisk aktør 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også