Gjensidigestiftelsen får ny leder

Ingrid Riddervold Lorange (51) er ansatt som ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. Hun overtar etter Unn Dehlen som går av med pensjon i 2021.
Foto: Magnus Eidem (bakgrunn), Gjensidigestiftelsen (innfelt)
Foto: Magnus Eidem (bakgrunn), Gjensidigestiftelsen (innfelt)
NTB/Mari Ødegaard

Ingrid Riddervold Lorange (51) er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og kommer fra stillingen som administrerende direktør i det statlige foretaket Siva. Før hun kom til Siva høsten 2018, hadde hun hatt en rekke lederstillinger i Telenorkonsernet gjennom over 20 år. I tillegg har hun bred styreerfaring.

– Jeg er svært glad for å få denne muligheten, og oppgavene til Gjensidigestiftelsen har mange likhetstrekk med det jeg har holdt på med de siste årene, sier Ingrid Riddervold Lorange og fortsetter:

– Å lede en virksomhet med samfunnsutviklende formål og midler til å skape en bedre fremtid, appellerer sterkt til meg. Rollen til Gjensidigestiftelsen både som samfunnsaktør og som majoritetseier i Norges største forsikringsselskap, blir kanskje enda viktigere i kjølvannet av koronakrisen. Det er inspirerende å skulle få være med å legge til rette for at flest mulig får leve gode liv i et trygt samfunn.

I forbindelse med at Lorange slutter i Siva forteller hun at hun har satt stor pris på å få være med på å støtte og utvikle norsk næringsliv.

– Det er en utrolig spennende og viktig jobb. Likevel har jeg kommet til at pendlingen fra Oslo til Trondheim blir for krevende over tid.

Styreleder i Gjensidigestiftelsen, Trine Riis Groven, er meget tilfreds med ansettelsen.

– Å skulle lede Norges største finansstiftelse krever både gode lederegenskaper og evnen til å ivareta mange hensyn og oppgaver. Stiftelsen har et bredt samfunnsoppdrag med støtte til frivillighet, eierskap i Gjensidige Forsikring ASA og betydelige investeringer, sier Riis Groven.

Med ansettelsen av Ingrid Riddervold Lorange er vi sikret en god etterfølger etter Unn Dehlen, som har ledet stiftelsen siden opprettelsen i 2007.

Gjensidigestiftelsen bidrar årlig med nær 250 millioner kroner til tiltak for å skape gode liv i et trygt samfunn, og er i tillegg majoritetseier i Gjensidige Forsikring.

Gjensidigestiftelsen vil møte Skatteetaten i retten - uenig om 256 millioner skattekroner 

Resultatbyks for Gjensidige 

Gjensidige feirer 10 år på børs

Gjensidigestiftelsen deler ut 50 millioner til barn og unge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter