FinansWatch

Gjensidige deler ut 2,3 milliarder kroner i kundeutbytte 

Gjensidige deler ut utbytte til eierne for 12. året på rad. Mesteparten går til Gjensidigestiftelsen.

ÅPNER LOMMEBOKA: Helge Leiro Baastad har delt ut 23 milliarder i kundeutbytte siden 2007 | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

- Det betyr at kundene i gjennomsnitt vil få flere tusen kroner hver i kundeutbytte, forteller konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding fra Gjensidige. 

Dette er 12. året på rad har Gjensidige gleden av å dele ut et solid utbytte til eierne. I Gjensidige går mesteparten av dette til Gjensidigestiftelsen, som videreformidler utbyttet til kundene.

- Kundeutbyttet kommer nå cirka 800 000 privatpersoner og bedrifter til gode. Dette vil være et positivt bidrag for mange i en annerledes tid, sier konsernsjefen. Kundeutbyttet tilsvarer 13 prosent av det de betalte i forsikringspremie i fjor, sier Baastad. 

Siden 2007 er det utbetalt over 23 milliarder kroner.

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler sitt ordinære aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets skadeforsikringskunder. 

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle gått sammen i Gjensidige. 

- Gjensidigestiftelsen viderefører det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad. 

Gjensidigestiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler. 

 

Fremtinds bompengestopp kan torpedere Gjensidiges planer 

Nytt prosjekt hos Gjensidige ønsker å forhindre skader i hjemmet

Færre uforsikrede kjøretøy enn noen gang før

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch