Nytt prosjekt hos Gjensidige ønsker å forhindre skader i hjemmet

Gjensidige Forsikring jobber nå med en forsikringstjeneste med sensorikk inkludert som skal forhindre store skader i hjemmet. Testingen har nettopp begynt, og går under navnet «Hjemsidige 24/7».
VIL FORHINDRE SKADER: Prosjektleder i Gjensidige Helene Cappelen jobber med utviklingen av "Hjemsidige 24/7" | Foto: Gjensidige
VIL FORHINDRE SKADER: Prosjektleder i Gjensidige Helene Cappelen jobber med utviklingen av "Hjemsidige 24/7" | Foto: Gjensidige

– Vi har jobbet med sensorikk ganske lenge mot landbruket, men nå blir det ganske annerledes når vi retter oss mot privatkundene våre, sier prosjektleder Helene Cappelen i Gjensidige.

Til å starte med er det enkelte hos Tekna (Teknisk-naturvitenskapelig forening) som har fått sensorer, samt en kontrollgruppe med mindre interesse for smartteknologi. De har fått en pakke med sensorikk og tilhørende app, som i første omgang er en hub, en vannsensor, en optisk røykvarsler og en smartplugg til stikkontakter. Dette kan etter hvert bli utvidet sier Cappelen.

– Nå er det et mindre antall som er med i testen som kommer til å gå over sommeren, men etter hvert som vi ser at dette fungerer, så vil vi sende de som er med mer sensorikk til flere områder. Da vil vi nok også utvide gruppen som er med, sier hun.

Cappelen ser at det gir litt utfordringer når de beveger seg inn i noe som er helt nytt for selskapet.

– Det har en viss kompleksitet ved seg når man flytter seg fra reaktiv til proaktiv forsikring. I tillegg er det nytt for oss at vi skal distribuere fysiske komponenter. Det er viktig for oss at teknologien fungerer optimalt sammen med våre systemer, sier hun.

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
!
!
Skal inneholde minst 6 tegn
!
Skal inneholde minst 2 tegn
!
Skal inneholde minst 2 tegn

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal

Start abonnementet ditt her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også