Finanstilsynet er bekymret etter forsinkelser hos Insr

Finanstilsynet har sendt et brev til Insr med en klar forventing om at Insr har inngått avtaler for en fullstending overføring av forretningsvirksomheten innen midten av august.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Insr meldte tirsdag morgen at de har mottatt et brev fra Finanstilsynet om salg av selskapets forsikringsvirksomhet. Et salg som skal fullføres innen året er omme.

Finanstilsynet peker i brevet på at arbeidet er forsinket og forventer at Insr får på plass avtaler for en fullstendig overføring av forretningsvirksomheten innen midten av august.

Ifølge meldingen er Finanstilsynet bekymret over selskapets solvenssituasjon. Solvensgraden var på 107 prosent etter første kvartal og tilsynet mener at resultatutviklingen i første kvartal har ført til en økt risiko for at solvensgraden går under 100 prosent i løpet av 2021.

Insr henviser i meldingen til en kommentar de kom med i forbindelse med rapporten for første kvartal om at de jobber med å finne løsninger, men at prosessen er komplisert og involverer mange steg.

Tilsynet skriver, ifølge meldingen, at de har grunn til å tro at Insr kan få problemer med å oppfylle minstekravene til å eie kapital eller andre kapitaldekningskrav og tilsynskrav som er angitt i lov eller forskrifter.

Insr skriver at de frem til nå ikke har noen indikasjoner på at de er i brudd med solvenskravene, men at de fortsetter den aktive dialogen med Finanstilsynet om solvenssituasjonen.

Frykter at Insr blir satt under offentlig administrasjon

INSR varsler om dyrere porteføljeavhending enn ventet

Insr-porteføljen overføres til Storebrand i desember  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter