Insr-porteføljen overføres til Storebrand i desember

Forsikringsselskapet jobber med å avvikle forsikringsvirksomheten, og planlegger å stenge forsikringsdriften gradvis i løpet av 2020 og 2021.
Niclas Ward, adm. direktør i Insr.
Niclas Ward, adm. direktør i Insr.

Insr Insurance Group har mottatt alle nødvendige godkjenninger slik at forsikringsporteføljen som ble solgt til Storebrand tidligere i år, vil bli overført 1. desember.

Forsikringsselskapet jobber samtidig med å avvikle forsikringsvirksomheten, og planlegger å stenge forsikringsdriften gradvis i løpet av 2020 og 2021. Etter dette har ikke selskapet lenger noen forsikringskontrakter eller forsikringsrisiko.

Som følge av merkostnader i forbindelse med disse to prosessene, fikk Insr et resultat før skatt på minus 7,5 millioner kroner i tredje kvartal. Til sammenligning fikk selskapet i samme periode et overskudd på 7,7 millioner kroner.

Teknisk resultat endte på minus 10,9 millioner kroner, mot 10,6 millioner kroner i fjor. Netto premieinntekter ble i samme periode redusert fra 192 til 188 millioner kroner.

Insr vil i 2021 jobbe med sikker kundeoverføring av og støtte de kundene som ennå ikke er flyttet over til Storebrand. Gjenværende selskapsverdi opplyses å være knyttet til avviklingen av gjeldende balanse og inntekt innunder Storebrandavtalen.

Styret har ikke mottatt noe bud på selskapet, men gjentar at det fortsatt er mulig å komme med et bud.

– Jeg er veldig glad for at omtrent halvparten av Insrs kompetente personale allerede har en ny arbeidsgiver og at de fortsetter å betjene Insrs kunder fra Storebrand eller Sedgwick. Vi som fortsette i Insr har nå som hovedfokus å avvikle forsikringsvirksomheten. Jeg føler et sterkt eierskap til å gjøre dette på en ryddig måte i beste interesse for alle parter, sammen med resten av organisasjonen, sier administerende direktør, Niclas Ward.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også