FinansWatch

Insr-porteføljen overføres til Storebrand i desember

Forsikringsselskapet jobber med å avvikle forsikringsvirksomheten, og planlegger å stenge forsikringsdriften gradvis i løpet av 2020 og 2021.

Niclas Ward, adm. direktør i Insr.

Insr Insurance Group har mottatt alle nødvendige godkjenninger slik at forsikringsporteføljen som ble solgt til Storebrand tidligere i år, vil bli overført 1. desember.

Forsikringsselskapet jobber samtidig med å avvikle forsikringsvirksomheten, og planlegger å stenge forsikringsdriften gradvis i løpet av 2020 og 2021. Etter dette har ikke selskapet lenger noen forsikringskontrakter eller forsikringsrisiko.

Som følge av merkostnader i forbindelse med disse to prosessene, fikk Insr et resultat før skatt på minus 7,5 millioner kroner i tredje kvartal. Til sammenligning fikk selskapet i samme periode et overskudd på 7,7 millioner kroner.

Teknisk resultat endte på minus 10,9 millioner kroner, mot 10,6 millioner kroner i fjor. Netto premieinntekter ble i samme periode redusert fra 192 til 188 millioner kroner.

Insr vil i 2021 jobbe med sikker kundeoverføring av og støtte de kundene som ennå ikke er flyttet over til Storebrand. Gjenværende selskapsverdi opplyses å være knyttet til avviklingen av gjeldende balanse og inntekt innunder Storebrandavtalen.

Styret har ikke mottatt noe bud på selskapet, men gjentar at det fortsatt er mulig å komme med et bud.

– Jeg er veldig glad for at omtrent halvparten av Insrs kompetente personale allerede har en ny arbeidsgiver og at de fortsetter å betjene Insrs kunder fra Storebrand eller Sedgwick. Vi som fortsette i Insr har nå som hovedfokus å avvikle forsikringsvirksomheten. Jeg føler et sterkt eierskap til å gjøre dette på en ryddig måte i beste interesse for alle parter, sammen med resten av organisasjonen, sier administerende direktør, Niclas Ward.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch