FinansWatch

Dansk tapssmell for Insr i første kvartal

Avviklingen av Insr skal være i rute, men selskapet starter 2021 med å tape mer penger enn planlagt.

Administrerende direktør i Insr, Niclas Ward.

Insr fikk et underskudd etter skatt på 24,8 millioner kroner i første kvartal. Det er noe bedre enn i samme periode i fjor, da underskuddet var på 26,6 millioner kroner. Men resultatet er likevel svakere enn selskapets ledelse opprinnelig ventet.

Svekkelsen forklares med to faktorer. For det første har selskapets kostnader blitt relativt høyere sett opp mot inntektene.  Og for det andre har selskapet satt av større beløp enn ventet knyttet til utbetalinger av yrkesskadeforsikringer i Danmark . Sistnevnte påfører Insr en svekkelse i resultatet på 14,3 millioner kroner.

Selskapet har tidligere kommunisert at det står i fare for å bryte solvenskravene i løpet av året. Denne risikoen har forsterket seg i løpet av årets tre første måneder. Solvensraten var ved slutten av første kvartal på 109,9 prosent, ned fra 107,9 prosent ved årsskiftet.

Premieinntektene fra virksomheten i Norge endte på 107 millioner kroner i første kvartal. Inntektene faller med drøye 80 millioner fra samme periode i fjor, og dette skal være i tråd med utviklingen som det er lagt opp til i forbindelse med avviklingen.

Det var i fjor sommer at det først ble kjent at Finanstilsynet hadde varslet Insr om at selskapets tillatelse til å drive skadeforsikring kunne bli trukket tilbake. En drøy måned senere ble det klart at Storebrand kjøper opp Insrs portefølje i Norge.

Planen til Insr-ledelsen i dag er å avvikle forsikringsvirksomheten gradvis gjennom 2021. Hver gang en forsikring fornyes, flyttes kunden over til Storebrand. Målet er å få til avviklingen uten at kassen tømmes helt. I kvartalsrapporten skriver styret at kan sitte igjen med verdier som kan gi grunnlag for en ny virksomhet, og da trolig utenfor forsikringsbransjen.

Innen utgangen av andre kvartal ønsker styret at det legges frem en plan for hva den potensielle nye virksomheten kan være. I denne planen skal det også fremgå hvordan eventuelle økonomiske restverdier fra forsikringsvirksomheten kan fordeles til aksjonærene.

Les mer om Insr:

Storebrand venter 50.000 nye kunder fra Insr-kjøpet

Insr med positivt resultat i fjerde kvartal 

Bakgrunn:

Finanstilsynet vurderer å trekke Insr's lisens 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch