INSR varsler om dyrere porteføljeavhending enn ventet

INSR-aksjen har hatt børspause i dag i påvente av en oppdatering fra selskapet. Nå er det klart at det ikke har gått som håpet å få solgt unna alle porteføljene.
Niclas Ward, adm. dir. i INSR.
Niclas Ward, adm. dir. i INSR.

INSR har siden sommeren vært i en prosess for å selge unna sine forsikringsporteføljer for å unngå å miste konsesjonen som forsikringsselskap fra Finanstilsynet.

I oktober ble hele porteføljen med standardforsikringer solgt til Storebrand som siden nå i desember har overtatt 40 ansatte og jobbet med å videreføre kundene.

Når det gjelder de andre spesialiserte porteføljene, samt historiske porteføljer for Danmark og Norge har salgsprosessen gått gjennom høsten.

I en børsmelding skriver selskapet at de har signert en avtale om salg av de resterende porteføljene, men dessverre til en pris som ligger 10 millioner kroner under forventningene.

– Dette skyldes delvis Covid-19 i og med at porteføljen inneholder produkter med eksponering mot arbeidsledighet og sykdomspermisjoner, skriver selskapet i børsmeldingen.

Porteføljen skal fortsatt gjennom en due dilligence-prosess før salget blir endelig.

Selskapet skriver også i meldingen at de har signert bruddavtaler med de fleste distribusjonspartnerne sine. Dette er en prosess de ikke hadde måttet gå gjennom dersom konsesjonen hadde blitt inndratt, men er nødvendig ved porteføljesalg.

En total kompensasjon på 15 millioner norske kroner blir tatt med i fjerde kvartals regnskap.

Usikker fremtid

Veien fremover beskriver selskapet som usikker. De vedkjenner seg å ha vært for konservative med tanke på inntekter ved salget til Storebrand, men for optimistiske om kostnader knyttet til porteføljesalget.

INSR regner med å holde seg innenfor solvenskravene en stund til fremover, men understreker at aksjonærverdiene vil synke til rundt 25 millioner kroner og at det er flere risikofylte scenarier som kan utspille seg neste år.

Insr-porteføljen overføres til Storebrand i desember 

Ny Insr-sjef åpen for å se på nye muligheter

Espen Husstad gir seg i Insr - Niclas Ward tar over 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også