Resultatbyks for Gjensidige

Gjensidige leverer bedre tall enn forventet og fikk et resultat før skatt på 2.314 millioner kroner. I tillegg skal forsikringsselskapet dele ut 4,9 milliarder kroner i utbytte til aksjonærene. 
Knsernsjef Helge Leiro Baastad | Foto: Berit Roald / NTB
Knsernsjef Helge Leiro Baastad | Foto: Berit Roald / NTB

Gjensidige Forsikring konsern sparker i gang resultatsesongen for fjerde kvartal og fikk et resultat før skatt på 2.314 millioner kroner kvartalet 2020 mot 1.729 millioner kroner under samme kvartal året før.

Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat før skatt på 1.741 millioner kroner.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet endte på 1.162 millioner kroner i fjerde kvartal 2020 mot 919,6 millioner kroner i samme kvartal året før. Combined ratio, nøkkeltallet som som viser kostnader og skadeutbetalinger i prosent av inntekter, ble 83,1 prosent i kvartalet, mot 85,4 prosent ved samme periode i 2019.

Finansresultatet ble 1.152 millioner kroner i fjerde kvartal 2020 mot 833 millioner under samme kvartal året før.

– Vi kan se tilbake på nok et kvartal med veldig solid drift i Norge. Jeg er spesielt fornøyd med vår sterke kundebevaring og volumvekst, tross pandemi og tøff konkurranse. Danmark har også prestert sterkt, mens Sverige og Baltikum har et stort potensial for fremgang, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Gjerdrum og koronapandemien fikk konsekvenser

Jordskredet i Gjerdrum i desember belastet erstatningene med 180,4 millioner kroner hvorav 150,4 millioner kroner ble allokert til konsernsenteret og resten til segmentene Privat og Næringsliv, skriver Gjensidige i meldingen. Dagen før skredet på Gjerdrum sendte Gjensidige en stevning til Nedre Romerike tingrett mot to utbyggerselskaper

Covid-19-pandemien hadde også en positiv innvirkning på konsernets erstatningskostnader, som anslås til om lag 296 millioner kroner, tilsvarende 1,1 prosentpoeng på skadeprosenten.

«Erstatningskravene knyttet til avbestillinger og hjemtransport økte betydelig og ble hovedsakelig allokert til konsernsenteret. Den negative effekten ble motvirket av redusert reisevirksomhet og mindre kjøring. Reiseforsikring la dessuten en demper på premieveksten i både Danmark og Baltikum,», skriver Gjensidige i børsmeldingen.

Gjensidige går til sak mot utbyggerne etter Sørum-skredet i 2016 

Gjensidige om Gjerdrum: – Vi forsikrer ikke frykt  

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også