Gjensidige går til sak mot utbyggerne etter Sørum-skredet i 2016

Forsikringsselskapet mener det vil komme en diskusjon om erstatningsansvar etter Gjerdrum-skredet også.
Bildet er fra rasområdet i Gjerdrum. | Foto: Berit Roald / NTB
Bildet er fra rasområdet i Gjerdrum. | Foto: Berit Roald / NTB

DN skriver at sluttregningen for hjelp og erstatning til skredofrene i Gjerdrum kommune kan ende opp et annet sted enn hos forsikringsselskapene.

– Det er for tidlig å peke på ansvarlige etter raset i Gjerdrum, men den diskusjonen kommer for fullt. Det gjør den alltid etter denne type hendelser, sier Øystein Thoresen, kommunikasjonsdirektør i Gjensidige, til avisen.

Dagen før skredet på Gjerdrum sendte Gjensidige en stevning til Nedre Romerike tingrett mot to utbyggerselskaper, Norsk Gjenvinning og datterselskapet Asak Massemottak, skriver DN. Kravet er på rundt fem millioner kroner, hvilket tilsvarer Gjensidiges utlegg i forsikringsoppgjøret etter at tre arbeidere fra Litauen døde i et stort kvikkleireskred.

– Vi fant en årsakssammenheng mellom raset og gravearbeidene som ble utført. Når vi mener noen har ansvaret, går vi videre med saken og krever regress. Det er vi forpliktet til på vegne av kundene og eierne våre, sier Thoresen til avisen.

– Først og fremst er vi rystet over raset på Gjerdrum og føler sterkt med de berørte og den krevende jobben til redningsmannskapet. Dette er dessverre en påminnelse om den tragiske ulykken på Asak for over fire år siden. Raset på Asak ble grundig etterforsket av politiet som konkluderte med at det ikke forelå noen straffbare forhold. Vi mener det ikke er grunnlag for et eventuelt krav fra Gjensidige. Ikke er vi rett mottaker av et eventuelt krav, og det foreligger heller ikke ansvarsgrunnlag, skriver compliance-direktør Ingrid Bjørdal i Norsk Gjenvinning i en e-post til DN.

If: – Vi sender erfarne skadeinspektører til Gjerdrum

Nina Radeid i Tryg våknet til skred-nyheter - så meldte hun seg frivillig

Tryg om Gjerdrum-skredet: – Vi skal ikke gnikke på pengene i denne situasjonen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også