Finansielt utsyn: Finans Norge svarer på forsikringsfunnene i rapporten

Onsdag la Finanstilsynet frem sitt andre Finansielt utsyn-rapport for 2020. Finans Norge kommenterer funnene i forsikringsbransjen.
Stefi Kierulf Prytz er direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge.
Stefi Kierulf Prytz er direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge.

Finanstilsynet påpeker at en reversering av aksjekursfallet våren 2020 har bedret resultatene til livsforsikringsselskapene. Men at det samtidig er bekymring rundt at rentefallet gjør det utfordrende å oppnå meravkastning på produkter med rentegaranti.

Det andre poenget er at innføringen av egen pensjonskonto kan føre til skjerpet konkurranse med lavere priser, og flytting av aktiva i betydelig omfang.

– Begge bekymringsmeldingene fra Finanstilsynet er godt ivaretatt allerede, sier Stefi Kierulf Prytz, direktør for livsforsikring og pensjon i Finans Norge.

Egen pensjonskonto

Finans Norges mål og oppfordring er at regelverksendringene gjør at garanterte pensjonsprodukter kan forvaltes slik at pensjonssparerne kan få bedre avkastning og høyere forventet pensjon.

– Når det gjelder egen pensjonskonto, har næringen gjort et meget godt arbeid nettopp for å utvikle infrastrukturen som skal sørge for at implementeringen av egen pensjonskonto skal gå smertefritt. Dette er på plass og iverksettes 1. januar, påpeker Kierulf Prytz.

Skadeforsikring

Finanstilsynet har lite å påpeke innen skadeforsikring. Koronapandemien har gjort at det utbetales mer på reiseforsikringer.

– De totale erstatningene i skadeforsikring går litt opp hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Selv om det er økte erstatninger på reise, har det vært færre brann- og vannskader, sier Hege Hodnesdal, direktør for skadeforsikring i Finans Norge.

Finanstilsynet: Krisen kan bli dyp og langvarig

NBBL mener Finansielt utsyn viser at boliglånsforskriften må videreføres

Finansielt utsyn: Bankene må ta høyde for betydelig økning i utlånstap 

SSB: Nasjonalinntekten øker, men er fortsatt lavere enn før pandemien 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også