If Forsikring løftes av private investeringer

Nordmenns og skandinavers handling av bobiler og campingvogner er blant vekstfaktorene til If Forsikring i tredje kvartal. Barneforsikringer og andre personforsikringer har også vokst kraftig.
Morten Thorsrud i If Forsikring. | Foto: If Skadeforsikring
Morten Thorsrud i If Forsikring. | Foto: If Skadeforsikring

If Forsikring i Norge hadde premieinntekter på 2,93 milliarder kroner i tredje kvartal i år. Det er en oppgang på 134 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Det tekniske resultatet for den norske virksomheten endte på 957 millioner kroner, mer enn en dobling fra 452 millioner kroner i tredje kvartal 2019.

Kvartalets totalkostnadsprosent ble 75,2 prosent i kvartalet, ned fra 87,8 i samme periode i fjor. Hittil i år er totalkostnadsprosenten 85,2 prosent.

– Tredje kvartal ble svært godt for den norske delen av selskapet. Vi fortsetter veksten vår i Norge også innen personforsikringer, der vi i dette kvartalet ble størst innen barneforsikring, sier Morten Thorsrud, konsernsjef for If Forsikring.

Konsernet

- Gjennom sommeren og utover høsten har folk investert i biler, båter, hytter og bobiler. Dette merker vi godt på etterspørselen etter våre forsikringer. Samtidig har vi kontakt med mange bedrifter og privatpersoner som har tøffe tider, noe som viser hvor utfordrende dagens situasjon er, sier Thorsrud.

Antallet henveldelser om personforsikringer har økt med 50 prosent siden nedstengningen i mars og salget har økt med 20 prosent.

- Det er også spesielt gledelig å se at det totale digitalsalget fortsetter å øke. Vi har til nå i år solgt forsikringer online i Privat-segmentet for over 1 milliard kroner (SEK), noe som viser at nettsalg av forsikringer er stadig mer viktig, sier Thorsrud.

Konsernresultatet til If viser en totalkostnadsprosent på 82,9 prosent i kvartalet og 82,4 prosent hittil i år. Det er henholdsvis 0,6 og 1,9 prosentpoeng lavere enn i fjor.

Det tekniske resultatet i tredje kvartal endte på 2,03 milliarder SEK, opp fra 1,98 milliarder i fjor.

Premieveksten var på 5,2 prosent og premieinntektene økte med 85 millioner SEK til 10,21 milliarder SEK. Finansinntektene til If økte fra 477 millioner SEK i fjor til 542 millioner SEK i tredje kvartal i år.

– Det er viktig å trekke frem våre ansatte som har taklet dette utfordrende året på en helt utrolig måte. Som selskap har vi også klart å gjøre dette med god kostnadskontroll og uten store ekstrainvesteringer på IT-siden. Det viser at digitaliseringen av selskapet har kommet langt, sier Thorsrud.

Kostnadene for korona-relaterte skadekrav etter årets ni første måneder er summert til 375 millioner svenske kroner.

Jernbanepersonalets Forsikring leverer resultatoppgang

En av fem unge kunder synes det er greit å blåse opp forsikringskrav

Eika Forsikrings resultat trekker hele konsernet opp 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også