FinansWatch

En av fem unge kunder synes det er greit å blåse opp forsikringskrav

En av fem mellom 18 og 29 år synes det er greit å «legge på litt ekstra» når de melder skade på forsikringen, men ingen av aldersgruppene som ble spurt i undersøkelsen Norstat har utført for Frende forsikring svarte «nei» på om det er lov å overdrive på skademeldingen.

Kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende forsikring. | Foto: Frende Forsikring

En av fem mellom 18-29 år synes det er greit å legge til litt ekstra når de melder forsikringsskader. Det vises tydelig i en undersøkelse Norstat har utført for Frende. Spørsmålet som ble stilt 1000 nordmenn var om du synes det er greit å legge på litt ekstra, og ingen av aldersgruppene  som ble spurt svarte «nei» på dette spørsmålet. 

Svarene fordelt på aldersgrupper og prosentandelen som mener det er innenfor å overdrive under skademeldingen:

  • 18-29 år: 17 prosent
  • 30-39 år: 9 prosent
  • 40-49 år: 3 prosent
  • 50-59 år: 4 prosent
  • 60+: 1 prosent

– Dette er overraskende høye tall. Heldigvis tyder undersøkelsen på at iveren etter å svindle på forsikringen faller drastisk med alderen, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring i en pressemelding.

Det er skadeforsikringene bil, reise og innbo det oftest svindles med.

– Heldigvis er de aller, aller fleste forsikringskundene ærlige og skikkelige. Forsikring er et fellesskap som faller sammen uten at vi har tillitt til hverandre, sier Slettemoen i Frende og fortsetter:

–Vi må huske at disse tallene kun viser det som avsløres. Det er store mørketall når det kommer til forsikringssvindel. Alle forsikringsselskap jobber hardt for å avdekke jukset, sier Slettemoen.

Forsikringsselskapene spår utfordringer når Norge åpner opp enda mer 

Forsikringsselskap utbetaler stadig mer for sykkeltyverier i boder 

 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch