Eika Forsikrings resultat trekker hele konsernet opp

Et uvanlig høyt antall reiseerstatningssaker er ikke nok til å dempe effekten av færre skadesaker innen bil- og boligforsikringer.
Trond Bøe Svestad, adm. dir. i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring
Trond Bøe Svestad, adm. dir. i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring

Eika Forsikring skriver i sin kvartalsrapport at endringene som har skjedd i fordelingen av skadesaker i år har bidratt til sterkere resultater i tredje kvartal.

I kvartalsrapporten til Eika Gruppen ble forsikringsvirksolmheten trukket frem som den mest lønnsomme i kvartalet.

«Skadebildet så langt i år er preget av Covid-19 med høyere erstatningskostnader knyttet til reiseforsikring enn tidligere år, uten at det gir stort utslag på totale skadekostnader. Skadeprosenten har både i kvartalet og så langt i år hatt en nedadgående trend, noe som bidrar positivt i kvartalsresultatet».

Eika Forsikrings resultat før skatt vokste med hele 48,6 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Veksten i de ni første månedene av året er på 27,8 prosent på bunnlinjen.

– Kundenærhet gjennom lokalbankene og fokus på analytiske prismodeller gir oss forutsigbarhet også i usikre tider. Skadebildet så langt i år er preget av Covid-19 med et høyt antall skader knyttet til avbestillinger på reiseforsikringen, men skadeprosenten i kvartalet og så langt i år er allikevel god på grunn av lavt storskadeinnslag på boligporteføljen og noe lavere frekvens på motorproduktene, sier adm.dir Trond Bøe Svestad i Eika Forsikring i en pressemelding.

Premieinntektene i kvartalet ble 695 millioner kroner, opp fra 596 millioner kroner i samme periode i fjor.

Skadeforsikring løfter Eika-resultatene

Protector forsikring lider etter storkunde-exit

Storebrand vil ha klimanøytrale leverandører innen fem år 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også