Protector forsikring lider etter storkunde-exit

Veksten i tredje kvartal var negativ med minus 8 prosent. Det begrunnes med kraftige prisøkninger i Norden og spesielt tap av en stor kunde i Norge.
Foto: Protector Forsikring/Terje Pedersen NTB Scanpix
Foto: Protector Forsikring/Terje Pedersen NTB Scanpix

OPPDATERING 13.00: FinansWatch skrev i første versjon av denne saken at storkunden Protector mistet var Fremtind. Dette var feil. Fremtind opplyser til FinansWatch at de ikke har vært kunde av Protector i den aktuelle perioden.

Protector forsikring fikk et resultat i tredje kvartal på ble 343.8 millioner mot minus 8.3 millioner i tredje kvartal av 2019.

«Resultatet er drevet av et godt teknisk resultat og et sterkt investeringsresultat.  Med flere storskader og et avviklingstap på 3,9 prosent ble sammenlagt ratio 93,4prosent,» skriver forsikringsselskapet i kvartalsrapporten.  

Veksten i tredje kvartal var negativ med minus 8 prosent i norsk valuta. Det begrunnes med «Kraftige prisøkninger i Norden og tap av en stor kunde i Norge har resultert i en høy kundeavgang,» i rapporten.

Administrerende direktør Sverre Bjerkeli skal gå av med pensjon i 2021, så styret i Protector forsikring har startet rekrutteringsprosessen av ny toppsjef nå.

Styreleder selger halv million aksjer 

Fremtind kaster seg inn i markedet for boligsalgforsikring med klokkertro på ny lov 

Sparebank 1 SMN: – Vi tar markedsandeler over hele fjøla 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter