FinansWatch

If-eier vil kjøpe seg til vekst i Storbritannia

Sampo, som blant annet eier If, har sammen med investeringsbanken Rand Merchant lagt inn bud på alle aksjer i britiske Hastings Group.

Ifs eier Sampo ønsker å etablere seg i Storbritannia ved å kjøpe Hastings Group. | Foto: Sampo PR

Sampo og Rand Merchant har i et nystiftet samarbeid gått sammen om å by på alle aksjer i Hastings Group, et britisk forsikringsselskap, skriver Sampo i en pressemelding.

Ifølge Marketscreener skal Hastings Group allerede ha akseptert tilbudet på 19,7 milliarder kroner (1,66 mrd. pund).

Tilbudet gir aksjonærene i Hastings Group en premie på 37,5 prosent ut fra en vektet snittkurs de siste tre månedene før tilbudet ble registrert.

Oppkjøpet er et viktig ledd i Sampos ambisjon om å vokse internasjonalt innen eiendelsforsikringer (non-life insurance). Selskapet tror Storbritannia er riktig marked å vokse i på grunn av god skalerbarhet og rom for Sampos forretningsmodell å lykkes.

Hastings Group er allerede ledende innen kjøretøyforsikring i Storbritannia og er i en vekstfase innen andre typer forsikringer utenfor personforsikringssegmentet.

If leverer fremgang i andre kvartal 

Landkreditt Forsikring: – Vilkårene for tannhelseforsikring inneholder en del forbehold 

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch