FinansWatch

If leverer fremgang i andre kvartal

Pandemien har stokket om på Ifs utbetalinger, men flere av dem utligner hverandre.

Morten Thorsrud, konsernsjef i If. | Foto: If Skadeforsikring

Ifs premieinntekter i andre kvartal var 11,87 milliarder svenske kroner, en liten nedgang fra samme periode i fjor som endte på 11,96 milliarder svenske kroner.

For første halvår samlet var premieinntekten i konsernet 30,35 milliarder SEK, en liten oppgang fra 29,15 milliarder SEK i fjor.

Bunnlinjen styrket seg mer. Teknisk resultat i kvartalet ble 2,3 milliarder SEK, opp fra 2,0 milliarder SEK i fjor. Halvårsresultatet ble 4,2 milliarder SEK.

Totalkostnadsprosenten gikk ned til 80,5 prosent fra 83 prosent i kvartalet.

Konsernets inntekter ble preget av koronaeffekter som svakt bilsalg og lavere omsetning for mange bedriftskunder, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Norge

I Norge hadde If 3,5 milliarder kroner i inntekter i andre kvartal, opp fra 3,4 milliarder kroner i samme periode ifjor. Teknisk resultat endte på 650 millioner kroner, en styrkning fra 488 millioner kroner i fjor.

Halvårstallene viser premieinntekter på ni milliarder kroner og et teknisk resultat på 806 millioner kroner.

– I andre kvartal hadde vi store utgifter knyttet til reiseforsikring. Samtidig førte mindre trafikk på veiene til færre motorskader, og i sum balanserte disse postene hverandre mer eller mindre ut. Vi har imidlertid reassuranse på reiseforsikringene våre som gjør at vi får dekket deler av tapene fra reiseskadene. Det er bakgrunnen for at vi kan legge fram svært gode tall for andre kvartal, sier konsernsjef Morten Thorsrud i If Norge i en pressemelding.

Thorsrud er opptatt av at mange kunder kan være feil forsikret etter to kvartaler med korona-tiltak.

– Noen bedrifter har fått kraftig økt omsetning som endrer deres forsikringsbehov, mens andre har permittert ansatte. I sommer har flere av oss kjørt mange kilometer på ferie i sitt hjemland og bør kanskje tilpasse kilometerstanden sin. Andre igjen har bygget ut hjemmet sitt, investert i ny hytte eller kjøpt båt. Det har vært store endringer for mange og det er viktig at vi sikrer at kundene er riktig forsikret, sier han.

Kan bli et normalt år

If ser i sin statistikk at det lave nivået av salg og utbetalinger knyttet til bilforsikringer ser ut til å bli oppveid av at mange er på bilferie i år.

– Siden mange bruker bilen sin til årets hjemmeferie, kan skadestatistikken komme til å ligge på nivå med et vanlig år til tross for den betydelige nedgangen tidligere i år. Utover våren og sommeren har vi også registrert et uvanlig høyt bruktbilsalg og en dobling i salget av båtforsikringer. Det er først på slutten av året vi virkelig vil se den reelle effekten av nedstengningen, sier Thorsrud.

Etter første halvår har If fått inn ca 53.000 reiseforsikringsskader i Norden som er knyttet til korona. De aller fleste sakene er fra norske kunder og over 80 % av sakene er avbestillinger. Den totale kostnaden er så langt på ca 420 MNOK.

Landkreditt Forsikring: – Vilkårene for tannhelseforsikring inneholder en del forbehold

Koronapandemien vil presse forsikringspriser til værs 

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch