FinansWatch

Koronapandemien vil presse forsikringspriser til værs

Uavhenigig om de har vært direkte påvirket av korona eller ei, vil selskaper føle pandemien på kroppen i form av dyrere forsikringer, sier danske analytikere.

Foto: NTB scanpix/Berit Roald

Ingen vet hvor kostbar koronapandemien blir, men allerede nå spår eksperter og andre aktører i forsikringsbransjen at den globale krisen vil presse opp prisene på forsikringer til virksomheter, skriver nettstedet Finans.

– Det er ingen tvil om at det kommer premieøkninger, sier Carsten Dalgaard, avdelingssjef i Riskpoint som rådgir næringsliv om risiko og forsikring.

Detaljer rundt hvor store prisøkningene blir først kjent på nyåret, tror analytikerne.

– Vi ser at i alle nye forsikringsdekninger som følger et utbrudd av smittsomme sykdommer, legges det inn et unntak for skader som følge av covid-19. Ingen vil jo forsikre et brennende hus, sier Dalgaard og fortsetter:

– Hva detaljene blir får vi nok først vite på nyåret, når man har et overblikk over kostnadene for forsikringsbransjen som følge av covid-19.

Storebrand representerer Norge i det globale FN-styret for bærekraftig forsikring 

Gjensidige Forsikring setter flere ansatte på bilforsikring etter stor skadeøkning 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch