Vipps jobbet med løsning for brukere som ikke vil dele nummeret

Bruken av Vipps som oppslagsverktøy for mobilnummer har fått enkelte kjendiser til å ønske seg en Vipps der man kan være anonym.
ANDRE BRUKSOMRÅDER: Mange bruker i dag Vipps til å sjekke hvem som ringer når de ikke kjenner igjen nummeret. | Foto: PR/Vipps
ANDRE BRUKSOMRÅDER: Mange bruker i dag Vipps til å sjekke hvem som ringer når de ikke kjenner igjen nummeret. | Foto: PR/Vipps

Muligheten til å sjekke hvem som eier et mobilnummer via Vipps har skapt hodebry for selskapet, skriver Finansavisen.

– Det er riktig at vi har sett på hvordan vi kunne finne en løsning for de som har et ekstra skjermingsbehov, men vi har ikke knekt koden for hvordan vi kan løse dette innenfor norsk finanslovgivning, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps til Finansavisen. 

Til FinansWatch sier Lunde at selskapet i dag ikke jobber med dette lenger.

– Vi jobber ikke med dette nå, og vi fraråder brukere deg å ha en Vipps-profil dersom du ønsker å holde identiteten din skjult.

Hun peker på hvordan lovgivningen krever at Vipps oppgir identiteten til alle som sender og mottar penger via tjenesten.

I Vipps kan man søke opp navnet til en person via å taste inn personens mobilnummer. Det er ikke mulig med søk motsatt vei, altså ved å søke på navn.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også