Skype-gründer skyter inn 115 millioner kroner i Strise

Det norske fintech-selskapet sier de har funnet en partner som kan hjelpe til dem til internasjonal suksess. 
Skype-gründer Niklas Zennström | Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
Skype-gründer Niklas Zennström | Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

Strise har hentet totalt inn 118 millioner kroner, hvor Skype-gründer Niklas Zennström sitt London-baserte investeringsselskap Atomico går inn med 115 millioner. 

Administrerende direktør i Strise, Marit Rødevand, sier hun ser på partnerskapet med Zennströms sitt investeringsfond kan hjelpe dem med å ekspandere utenfor landegrensene. 

– Det som skiller Atomico fra andre er at vi får ikke bare en av partnerne inn i styret, vi får et helt team. De er kjent for å være god på organisasjonsutvikling og være veldig hands on, sier Rødevand til E24.

– De er erfarne, de er store og de passer bra inn i de internasjonale ekspansjonsplanene vi har nå. Det er utrolig kult å få med en så anerkjent investor. De har akkurat det vi vil ha, og de kan åpne dører for oss. De har et sterkt team, de er gode på organisasjonsbygging og de har gjort dette før.

Etter investeringen vil Atomico ha en eierandel på mellom ti og tjue prosent i Strise.

Strise leverer kjenn din kunde-tjenester og tjenester for automatisering av hvitvaskingarbeid, og har store kunder i porteføljen som Vipps, Nordea, Danske Bank, Sparebanken Vest, Sparebank 1, Norwegian Block Exchange, Funding Partner, Svea og BN Bank. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også