Folkefinansieringsplattform henter 700 millioner kroner i fersk kapital

Til tross for et krevende kapitalmarked og økt kritisk søkelys på folkefinansiering generelt har Kameo klart å friste investorer til å skyte inn frisk vekstkapital. 
Adm. dir. Sebastian Harung i Kameo er fornøyd med å ha hentet 700 millioner kroner i et krevende kapitalmarked. | Foto: Kameo
Adm. dir. Sebastian Harung i Kameo er fornøyd med å ha hentet 700 millioner kroner i et krevende kapitalmarked. | Foto: Kameo

Folkefinansieringsplattformen Kameo har fått inn 700 millioner kroner fra en gruppe investorer «for å møte økt etterspørsel fra eiendomsbransjen». Det skriver selskapet i en pressemelding. 

Kapitalen kommer fra Insight Investment på vegne av ulike fond og insitusjonelle investorer. Pengene skal i hovedsak brukes til å finansiere lån til energieffektive nybyggprosjekter i Sverige. 

Kameo lånte i 2022 ut 1,3 milliarder kroner til skandinaviske eiendomsprosjekter gjennom sin plattform. 

– Det gjør meg skikkelig stolt at vi nå henter betydelige midler fra flere fond som administreres av en ledende global kapitalforvalter som Insight. Jeg grunnla Kameo med ønske om å gi vanlige investorer muligheten til å investere i sikrede eiendomslån. Med tilgang til institusjonell kapital kan vi øke antall lån på plattformen, skape et enda bedre produkt for investorene våre og finansiere byggingen av flere energieffektive hjem i Sverige», sier administrerende direktør og gründer Sebastian Martens Harung i Kameo i pressemeldingen.

Insight Investment er en britisk kapital- og fondsforvalter med 736,7 milliarder euro i forvaltningskapital ved utgangen av fjoråret. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også