Tidligere Monner-sjef til Kron

Jarle Holm går fra Aritma etter seks måneder.
OVERGANG: Tidligere Monner-sjef Jarle Holm går til Storebrand-eide Kron. | Foto: Aritma
OVERGANG: Tidligere Monner-sjef Jarle Holm går til Storebrand-eide Kron. | Foto: Aritma

I oktober 2022 tok tidligere Monner-sjef Jarle Holm over som daglig leder i bergensbaserte Aritma. Målet var å fjerne friksjon i utveksling av betalinger og finansielle data. 

Holm så også muligheter for Aritma i den kommende nordiske betalingsinfrastrukturen P27. 

– Vi har erfaring med å følge norske og nordiske selskaper ut i Europa, og er allerede til stede i 15 land. P27-programmet etablerer en felles nordisk realtids betalingsinfrastruktur, og er et tydelig første steg på en betydelig endring i Europas betalingsinfrastruktur. Dette representerer en mulighet for Aritma, sa Holm i november.

Nå kan det se ut til at P27 er historie. Det er også Holms ansettelsesforhold i Aritma. Nå går han til jobben som leder for strategiske initiativer i Storebrand-eide Kron. 

Vil jobbe i Oslo

Til Shifter sier Holm at en av årsakene til det raske jobbskiftet er at det ikke er ideelt for privatlivet å ha hovedarbeidssted i Bergen. Han vil imidlertid fortsette som styremedlem i Aritma, noe han også var før han ble leder i selskapet. 

Storebrand kjøpte Kron i fjor høst. På nyåret ble Kron utropt til Storebrands offisielle investeringsapp for fondssparing. Nå skal Holm sammen med Kron-sjef Emma Tryti definere hvordan Kron skal utvikles videre. 

I mars tegnet Kron-kundene fond for 278 millioner kroner, ifølge tall fra selskapet. Totalt har Kron om lag ni milliarder under forvaltning. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også