NBX stiger på børsen etter Fintech-avtale

Avtale med fintech-aktørene Spenn og JengaX skal gjøre det enklere å overføre penger til Afrika.
Foto: Skjermbilde NBX.com
Foto: Skjermbilde NBX.com

Den norske kryptobørsen NBX har inngått avtaler med fintech-aktørene Spenn Technology og JengaX. Hensikten er å øke markedsandelene og utnytte synergier mellom de tre selskapene, følge en børsmelding.

Sammen ønsker de tre selskapene å se på muligheten for å utivkle en løsning som enkelt lar nordmenn overføre penger til venner og familie i Afrika. 

– Vi elsker Spenns fokus på finansiell inkludering. Dette partnerskapet kan redusere kostnadene ved pengeoverføring betydelig, noe som er spesielt aktuelt på det afrikanske kontinentet, hvor mange mennesker sliter med å tjene til livets opphold og hvor de finansielle kostnadene er ekstremt høye, sier styremedlem i NBX, Bjørn Kjos i børsmeldingen.

Selskapene vil også se på muligheten for å utstede debetkort og forhåndsbetalte betalingskort koblet opp mot kryptovaluta. 

Nyheten har gitt en kraftig oppgang i NBX-aksjen. Mandag formiddag var aksjen opp 37 prosent, ifølge Finansavisen

Det har kommet flere nylanseringer fra NBX de siste månedene, blant annet en minibank der kundene kan kjøpe Bitcoin for kontakter, og et Bitcoin-kredittkort som gir cashback ved bruk. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også