BDO lanserer åpent konkursverktøy

Skal gjøre det enklere å følge med på konkurser delt inn etter region og bransje.
OVERSIKT: I BDOs konkursoversikt kan alle søke på aktuelle bransjer og regioner. | Foto: Skjermdump
OVERSIKT: I BDOs konkursoversikt kan alle søke på aktuelle bransjer og regioner. | Foto: Skjermdump

Revisjon- og konsulentselskapet BDO merker at økte kostnader gjør at mange frykter en økning i antall konkurser. Nå lanserer selskapet et åpent verktøy der alle kan følge med på konkurser sortert på bransje og region. 

Foreløpig kan det sorteres på bilbransje, detaljhandel, grossistvirksomhet, overnattingsvirksomhet og serveringsvirksomhet i løsningen, og den inneholder data fra 2018 og frem til i dag. 

Dataene verktøyet bygger på er hentet fra BDOs interne servere. Disse oppdateres hver mandag med data fra proff.no og enhetsregisteret. 

Vil gi kundene oversikt

Ifølge BDO gir konkursverktøyet en rask og enkel oversikt over nøkkeltall som er relevante for konkursåpninger. Dette kan for eksempel være tapte driftsinntekter som følge av konkursåpninger i handelsbransjen, eller endring fra forrige periode. Hensikten er å gi kundene en oversikt over konkurser i relevante bransjer, og å vise utviklingen over tid. 

– Global uro har medført økte strøm-, rente- og matpriser; dette påvirker driftskostnader og potensielt inntektssiden i mange handelsbedrifter. Flere lurer på om vi nå står foran et ras av konkurser. Vårt verktøy gir svar på dette, sier Kjell-Fredrik Kristiansen, partner og bransjeleder handel i revisjons- og rådgivningsselskapet BDO i en pressemelding.

I november pekte mer enn 7 av 10 av de små og mellomstore handelsbedriftene som deltok i BDOs SMB-barometer på økte energipriser og økte kostnader som hindre for positiv vekst. 

Kristiansen mener derfor det er positivt at konkurstallene hittil i 2023 ikke er høyere enn normalnivåene fra før pandemien. 

– Kanskje er det smertene av en retur tilbake til normalnivå vi nå kjenner på, sier Kristiansen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også