NBX lanserer institusjonell digital depotløsning

Norwegian Block Exchange lanserer en tjeneste der kryptobørsen vil ta vare på digital kapital for institusjonelle kunder.
Administrerende direktør i NBX, Stig Aleksander Kjos-Mathisen. | Foto: Hilde Brevig
Administrerende direktør i NBX, Stig Aleksander Kjos-Mathisen. | Foto: Hilde Brevig

I en børsmelding skriver Norwegian Block Exchange (NBX) at kryptobørsen nå lanserer en institusjonell depotløsning, som skal kunne skreddersys kundenes behov.

Kunden skal kunne implementere regler som samsvarer med regulatoriske krav og interne retningslinjer, som hvitlisting av adresser og interaksjon med smarte kontrakter, overføringsbeløp og co-signering.

Løsningen kan også være såkalt «white label», slik at for eksempel banker eller formuesforvaltere kan tilby sine kunder en forsikret digital depotløsning.

– Jeg er veldig spent på mulighetene denne tjenesten gir våre kunder og ikke minst nye kunder. Dette er nok et viktig skritt for å bygge bro mellom tradisjonell og digital finans. Depotløsningen gir tradisjonell finans en trygg inngangsport til digital finans, sier administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen i NBX.

«Digial asset custody er et forretningsområde som forventes å ha eksponentiell vekst de kommende årene, med fremveksten av metaverse og web3», skriver NBX.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også