Forventes å ikke erkjenne straffskyld

Administrerende direktør og gründer Sam Bankman-Fried av kryptobørsen FTX skal i rettet i New York i dag.
Gründer og administrerende direktør for kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried, forventes ikke å erkjenne straffskyld. | Foto: Jeenah Moon/REUTERS / X03905
Gründer og administrerende direktør for kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried, forventes ikke å erkjenne straffskyld. | Foto: Jeenah Moon/REUTERS / X03905

Det amerikanske advokatkontoret for det sørlige distriktet i New York har siktet Bankman-Fried for åtte tilfeller av svindel, hvitvasking av penger og andre økonomiske forbrytelser, etter at kryptobørsen FTX gikk konkurs i 2022, som gjorde at mange investorer tapte store penger.

Flere av tidligere samarbeidspartnere og folk som har jobbet tett med Bankman-Fried har før nyttår forklart i retten i New York at selskapet var klare over hva de drev med, da de satt av og gjemte penger. Bankman-Fried har på sin side forklart at han ikke hadde kontroll over alt som skjedde, og at han tok seg vann over hodet og «dreit seg ut».

Nå skriver CBS News at de har fått tak i rapporter som sier at Bankman-Fried ikke kommer til å erkjenne straffskyld i retten tirsdag. Like før jul betalte Bankman-Fried kausjon på 250 millioner dollar, og har siden vært i husarrest hos sine foreldre.

Påtalemynidghetene hevder at Bankman-Fried med vilje lurte kunder ved å bruke kryptoaktivane sine til å betale for gjeld og utgifter pådratt av FTX sitt hedgefond, Alameda Research.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også