Norske Firi lanserer etterforskningsteam for kryptosvindel-ofre

Ønsker å gjøre det trygt og enkelt å investere i krypto. Hjelper svindel-ofre å spore pengestrømmer.
Foto: Firi
Foto: Firi

I kjølvannet av kostnadskutt og nedbemanninger i året som gikk, har den norske kryptobørsen Firi lett etter nye inntektskilder. Nå lanserer de Firi Analytics, en tjeneste som skal hjelpe bedrifter og privatpersoner som har vært utsatt for kryptosvindel. 

– I Firi har vi bygget markedsledende systemer, prosesser og kompetanse til å forhindre og oppdage forsøk på svindler og ulovlig virksomhet på blokkjeden. Nå åpner vi for å utnytte disse systemene og kompetansen til å blant annet hjelpe bedrifter eller privatpersoner som har vært utsatt for økonomisk svindel av større beløp, sier gründer og Firi-sjef Thuc Hoang til Shifter

Firi ønsker å gjøre det trygt og enkelt å investere i krypto. Dermed er dette en naturlig utvidelse av produktporteføljen, ifølge Hoang. 

Firi ser et økende antall henvendelser angående svindel. Kundene som svindles er ikke nødvendigvis aktive innen krypto selv. Når svindelutbytte havner i kryptoverdenen, kan Firi bistå med å fortelle hva de tror har skjedd og hvordan pengene er flyttet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også