Signicat gjør BankID mer tilgjengelig med ny avtale

En avtale mellom det norske ID-selskapet Signicat og Auth0 vil gjøre BankID mer tilgjengelig verden over.
Asger Hattel, administrerende direktør i Signicat, er fornøyd med avtalen. | Foto: Signicat PR
Asger Hattel, administrerende direktør i Signicat, er fornøyd med avtalen. | Foto: Signicat PR

Avtalen mellom norske Signicat og det internasjonale selskapet Auth0 skal gjøre det mulig å bruke BankID for å logge seg på nettsider fra hele verden, skriver Signicat i en pressemelding.

Auth0 er en innloggingsplattform som samarbeider med store selskaper verden over. Auth0 tilbyr sine kunder å benytte seg av flere type innloggingtjenester på de forskjellige selskapers nettsider, og nå vil norske kunder kunne bruke BankID hos selskapets internasjonale kunder.

– Det er viktig for oss å samarbeide med Auth0, en ledende identitetsplattform som deler en lignende visjon om å gi sikker tilgang for alle. Begge organisasjonene jobber for å forbedre sikkerheten og tilliten på nettet, og dette partnerskapet vil sikre at våre felles kunder får sikre og friksjonsfrie digitale identitetsløsninger. Kostnaden og graden av modenhet varierer fra land til land, samtidig som vi ser at flere og flere land tar i bruk eID-løsninger. Norden er et godt eksempel på et velfungerende digitalt identitetsmarked, sier Asger Hattel, administrerende direktør i Signicat.

Av partnere har Auth0 selskaper som Microsoft, PWC og AWS.

Signicat har hatt en stor vekst i det siste, og har bare i år gjennomført tre oppkjøp i henholdsvis Norge, Spania og Litauen. Signicat omsatte for 446 millioner kroner i fjor.

Signicat vil bli ledende i Europa

Hobbelin mener norske bankers antihvitvaskingsarbeid er for dårlig: – Det er for mange norske finansinstitusjoner som primært jobber for å unngå forelegg

ZTL: Overrasket over liten samarbeidsvilje blant norske banker på hvitvaskingsarbeid 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også