Norske Neonomics får global avtale med Huawei

Det norske fintech-selskapets betalingsløsninger skal gjøres tilgjengelig for Huaweis 90 millioner brukere i Europa i første omgang.
Siri Børsum i Huawei og Christopher Andvig i Neonomics. | Foto: Huawei
Siri Børsum i Huawei og Christopher Andvig i Neonomics. | Foto: Huawei

Det norske fintech-selskapet Neonomics har inngått en avtale med teknologileverandøren Huawei om å levere open banking-tjenester til deres AppGallery. Det skriver Huawei i en pressemelding.

AppGallery tilsvarer Apples Appstore og Googles Play Store. Neonomics plattform blir etter det FinansWatch erfarer betalingsløsningen til Huaweis smarttelefonbrukere når de laster ned apper eller kjøper andre tjenester.

I første omgang er det 90 millioner brukere i Europa som får tilgang til Neonomics betalingstjenester, men avtalen er global og vil på sikt gjøres tilgjengelig for 560 millioner brukere globalt.

– Etter nøye vurderinger av flere aktører innen open banking valgte vi å samarbeide med Neonomics. Virksomheten har en unik API-plattform og har den ekspertisen som kreves for å støtte vårde partnere i hele Europa. Vi verdsetter også kultur og visjon høyt i et partnerskap og gjennom en felles visjon kan vi tilby kundene flere alternativer og finansielle løsninger, sier Siri Børsum, konserndirektør for finans, økosystem og partnerskap i Huawei i pressemeldingen.

– Vi er stolte av å samarbeide med Huawei som med sine investeringer styrker fremtidens finansielle tjenester. Vi har både en sterk tro på kundefokus og godt samarbeid. Med vår tekniske infrastruktur som utgangspunkt kommer dette samarbeidet til å styrke veksten i Europa og andre nøkkelmarkeder. Vi tror vi nå har alle byggestenene på plass for å tilby en voksende kundebase en mer effektiv måte å maksimere neste generasjon open banking-tjenester, sier Christopher Andvig i Neonomics.

Blant tjenestene som rulles ut er konto-til-konto betalinger i apper som gir raskere og sikrere overføringer. Partnerne får også tilgang til dataaggregeringsverktøy.

Appgallery er verdens tredje største markedsplass for apper. Etter at kinesiske Huawei ble svartelistet mot samarbeid med amerikanske selskaper som Google har de utvilket sitt eget økosystem for smarttelefoner som Appgallery er en hjørnestein i.

Tidligere digitaliseringsdirektør i Sbanken går til byggebransjen

Nytt selskap vil hjelpe finanssektoren i arbeidet mot hvitvasking

Vipps velger Mastercards PSD2-API-aggregeringstjeneste 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også