FinansWatch

Vipps velger Mastercards PSD2-API-aggregeringstjeneste

Tjenesten skal gjøre det mulig for Vipps å koble seg til enhver norsk banks PSD2-funksjonalitet.

Administrerende direktør Rune Garborg i Vipps er fornøyd med valget av Mastercard. | Foto: Vipps

Vipps har valgt å samarbeide med Mastercard for å bruke selskapets PSD2-API-aggregeringstjeneste, skriver Mastercard i en pressemelding.

EU-direktivet PSD2 krever at bankene gjør tilgjengelig felles, sikre og åpne grensesnitt for å gi tredjepartsleverandører direkte tilgang til betalingskontoer. Det betyr at med kundes tillatelse, kan APIer (application programming interfaces) gi tilgang til kontoinformasjon og muligheten til å initiere betalinger.

Det er dette tjenesten til Mastercard skal gjøre for Vipps. Løsningen blir levert av Mastercard Payment Services, og skal samle APIene i ett tilkoblingspunkt, slik at leverandører kan følge samme API-standard, uavhengig av banken de bruker.

– Mastercards størrelse, stabilitet og skala sikrer at de kan levere en best mulig tjeneste til oss. Vi setter alltid brukernes behov først, og samarbeidet med Mastercard gjør det mulig for oss å levere de beste betalingsopplevelsene i fremtiden, sier Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps, i pressemeldingen.

Betaling til bedrifter vokser for Vipps

Kameo formidlet eiendomslån for 106 millioner kroner i oktober

Lunar bank: Har rustet oss kraftig opp på hvitvaskingsområdet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch