Tidligere digitaliseringsdirektør i Sbanken går til byggebransjen

Christoffer Hernæs starter som direktør for Skanska Digital.
Christoffer Hernæs starter som direktør for Skanska Digital. | Foto: Skanska
Christoffer Hernæs starter som direktør for Skanska Digital. | Foto: Skanska

Christoffer Hernæs ga seg som digitaliseringsdirektør i Sbanken i september i fjor. Nå har han fått jobb som direktør for Skanska Digital fra og med nyttår, det skriver Skanska i en pressemelding.

Da Hernæs ga seg i Sbanken sa han til FinansWatch at oppgavene hans i Sbanken var fullført.  

– Da jeg takket ja til jobben for fire år siden var jeg åpen på at dette var et tre til fem årsprosjekt for min del, både overfor Sbanken og på hjemmebane, sa Hernæs til FinansWatch da han sluttet.

Han gikk fra direktør for strategi og innovasjon i Sparebank 1 og startet i Skandiabanken 2. januar 2017. Siden byttet banken navn til Sbanken. Hernæs var fornøyd med tiden i banken.

– Jeg har vært med på rebranding, lansere sparesatsing og smb-satsing, gjort fjernbankmigrering, etablert utviklingskapasitet i Lisboa og gjort oss i stand til å operere som en bank med en plattform, også kalt open banking, og mye mer. Det er en ganske god liste som jeg kan se tilbake med stolthet på, sa han da han sluttet.

Han var vag da FinansWatch spurt ham om planen videre.

– Det skal jeg finne ut av. Jeg bli lett litt monoman. Det er alt eller ikke noe. Så om jeg sitter midt oppi det operative, er det ikke mulig å tenke på en vei videre uten at det bli en kopi av det jeg holder på med. Så da tenkte jeg: Først slutte og så ta det derfra. Det gir litt mer frihet til å tenke, forklarte han.

Siden har han drevet eget konsulentselskap. Han tar over som leder av Skanska Digital i januar 2022.

Christoffer Hernæs slutter i Sbanken

Danske Bank har ansatt ny leder i Stavanger: – I nyhetsbildet kan det virke som at hele området har store utfordringer, slik er det ikke for oss som jobber her

Litt svakere kvartal for Landkreditt Bank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også