Visa kjøper svensk fintech for 18 milliarder kroner

Det svenske fintechselskapet Tink tilbyr teknologi som gjør det mulig å omgå tradisjonelle kortnettverk og Visa er fornøyd med mulighetene det gir.
Tink-gründerne Daniel Kjellén og Fredrik Hedberg har solgt selskapet til Visa for 18,3 milliarder kroner. | Foto: Tink
Tink-gründerne Daniel Kjellén og Fredrik Hedberg har solgt selskapet til Visa for 18,3 milliarder kroner. | Foto: Tink

Kjøpet av den svenske fintechselskapet Tink til 18,3 milliarder norske kroner skjer kun seks måneder etter at Visa sitt forsøk på å kjøpe sin britiske konkurrent Plaid ble stoppet av myndighetene, skriver Financial Times.

Teknologien Tink utvikler gjør det mulig å tilby tjenester som kontosammenslåing og betalinger som omgår tradisjonelle kortnettverk ved å gjøre det mulig for tredjeparter å koble seg på kundedata fra forskjellige finansinstitusjoner, skriver avisen.

Ifølge avisen har myndigheter prøvd å oppmuntre til tjenester som de Tink tilbyr for å få mer konkurranse og flere valgmuligheter i det europeiske betalingsmarkedet.

– Visa er forpliktet til å gjøre alt vi kan for å fremme innovasjon og styrke forbrukerne til fordel for Europas «open banking goals». Ved å koble sammen Visas nettverk av nettverk og Tinks «open banking-»muligheter vil vi levere økt verdi gjennom verktøy til europeiske forbrukere og bedrifter som gjør deres økonomiske liv enklere, mer pålitelig og sikkert, uttaler Al Kelly, styreleder og administrerende direktør i Visa, til Financial Times.

Tink var lenge en ledende aktør innen open banking i Norden, hvor de ved hjelp av en rekke direkte avtaler med banker kunne ta i bruk funksjonalitet som i dag er underlagt PSD2 lenge før PSD2 trådte i kraft.

Visa tester ny betalingsmetode: – Vi ble stiftet for over 60 år siden som en idé om å gjøre penger elektroniske

Korona førte til stort kostnadsfokus for Vipps, men nå er hjulene i gang igjen

Vipps forenkler SMS-betaling og tror det vil føre til økt bruk 

Visa: – Vi har nådd en stor milepæl for e-handel

Visa bruker kunstig intelligens i kampen mot svindel 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også