Sunndal Sparebank kjøper eiendomsmeglerforetak

Banken kjøper 51 prosent av aksjene i NEM Eiendomsmegling.
STYRKER SAMARBEIDET: Jonny Engdahl, administrerende banksjef i Sunndal Sparebank, her sammen med daglig leder Maria Alvheim Klinge i NEM Eiendomsmegling. | Foto: Sunndal Sparebank
STYRKER SAMARBEIDET: Jonny Engdahl, administrerende banksjef i Sunndal Sparebank, her sammen med daglig leder Maria Alvheim Klinge i NEM Eiendomsmegling. | Foto: Sunndal Sparebank

Sunndal Sparebank kjøper 51 prosent av aksjene i NEM Eiendomsmegling, kommer det frem av en børsmelding mandag morgen.

Selskapet vil skifte navn og blir en del av den landsdekkende kjeden meglerkjeden Aktiv, som eies av Eika Gruppen.

– Etter en periode med samtaler er vi svært glad for at vi nå kan offentliggjøre at NEM Eiendomsmegling blir en del av vår familie, og der vi i fellesskap skal løfte oss for å skape enda bedre kundeopplevelser i grensesnittet mellom eiendomsmegling og bank. Å bli en del av Aktiv-kjeden er et naturlig steg for oss ettersom dette er en veletablert kjede med et sterkt merkenavn og har en god rigg av tjenester som sørger for profesjonalitet i kundeleveransen, sier administrerende banksjef Jonny Engdahl i Sunndal Sparebank.

Sunndal Sparebank og NEM Eiendomsmegling inngikk først samarbeid i 2021, da banken etablerte avdelingskontor i Kristiansund. Ved at Sunndal Sparebank blir majoritetseier, ønsker partene å ta samarbeidet til et nytt strategisk nivå.

«Med dette får Aktiv styrket sin synlighet og distribusjon ved også å bli representert i Møre og Romsdal», står det videre.

NEM Eiendomsmegling ble etablert i 2019, og har allerede fått et godt fotfeste på Nordmøre.

– Med Aktiv-konseptet er partene også enige om at selskapet vil få et nytt navn, men vil foreløpig ikke røpe noe om dette. Det viktigste for kundene er at eiendomsmeglerne i selskapet skal være med videre og at tjenestetilbudet blir forsterket under et kjent merkenavn som Aktiv, sier daglig leder i NEM Eiendomsmegling, Maria Alvheim Klinge.

Partene planlegger å vokse videre i Møre og Romsdal, og er ifølge børsmeldingen tydelige på at dette kan skje «både organisk og strukturelt i tiden som kommer».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også