Svekket resultat – solid utlånsvekst

Søgne og Greipstad Sparebank krympet rentenettoen i første kvartal, men kan vise til en markant utlånsvekst.
TØFFERE KVARTAL: Vidar Skaaland er administrerende banksjef i Søgne og Greipstad Sparebank. | Foto: Søgne og Greipstad Sparebank
TØFFERE KVARTAL: Vidar Skaaland er administrerende banksjef i Søgne og Greipstad Sparebank. | Foto: Søgne og Greipstad Sparebank

Søgne og Greipstad Sparebank hadde netto renteinntekter på 29,6 millioner kroner i første kvartal, noe ned fra 29,9 millioner kroner samme kvartal i fjor. Det kommer frem av bankens kvartalsrapport onsdag.

Banken hadde 20,2 millioner kroner i driftskostnader, opp fra 18,9 millioner første kvartal 2023. Resultat etter skatt falt fra 15,6 til 11,7 millioner kroner i samme tidsrom.

«Hovedårsak til redusert resultat sammenlignet med samme periode i 2023 er negative verdiendringer på finansielle instrumenter og noe økning i lønnskostnader og andre driftskostnader», står det i rapporten.

Lønnskostnader og andre driftskostnader økte med 1,3 millioner kroner fra første kvartal i fjor til første kvartal i år, mens netto verdiendringer på finansielle instrumenter var negative med 1 million kroner.

Egenkapitalavkastningen ble 7,9 prosent, opp fra 7,8 prosent for ett år siden. 

Samlede utlån var på 4,4 milliarder kroner i første kvartal, en økning på 12,4 prosent de siste tolv månedene inkludert lån som er overført til Verd Boligkreditt.

«Banken har en solid utlånsvekst som vi forventer vil fortsette ut året. Banken har en god likviditetssituasjon og en tilfredsstillende soliditet. Banken er således godt rustet til å tåle en uforutsigbar situasjon, samtidig som den ordinære virksomheten opprettholdes i tiden fremover», skriver banken.

Ved utgangen av kvartalet var innskuddsvolumet på drøyt 3,5 milliarder kroner, opp fra 3,3 milliarder kroner samme kvartal i 2023. Tolvmånedersveksten er på 4,1 prosent.

Innskuddsdekningen, altså kundeinnskudd målt mot brutto utlån, var på 77,7 prosent og ren kjernekapital var på 18,2 prosent. Rentenetto utgjør 2,23 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 2,41 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også